Werken bij Azalp
frazerwba.png

Iedereen is jong hier en anders zijn ze jong van geest!

Frazer Lang, Category manager

Kun je uitleggen wat je doet als Category Manager?
Onder mijn
category vallen de overkappingen en garden buildings. Er zit veel variatie in het werk, het ene moment ben ik samen met Marketing aan het kijken naar een nieuwe campagne om daarna samen met Customer Service wat toe te lichten over een nieuwe lijn producten en het volgende moment heb ik een gesprek met een leverancier over de huidige sales resultaten. Door dit allemaal en nog meer zorgen we als Category Management ervoor dat de categorie plannen worden uitgevoerd die we het voorgaande jaar hebben geschreven. Zo zorgen we ervoor dat alles omtrent Category Management jaar in jaar uit op rolletjes loopt.

Was dat ook de functie waar je voor solliciteerde toen je begon bij Azalp?
Nee, ik was begonnen bij Customer Service en Order Management. Via een vriendin die werkzaam was bij een recruitment bureau ben ik bij
Azalp terecht gekomen. In het halfjaar dat ik werkzaam was op deze afdeling, was Azalp enorm aan het groeien waardoor er nieuwe afdelingen en dus ook nieuwe functies ontstonden. Ik kreeg zelf ook de kans om door te groeien, maar ik had toen nog niet echt uitgedacht welke kant ik precies op wilde gaan. Thomas en Peter-Jan (de eigenaren) hebben me toen uitgenodigd om het gesprek aan te gaan om te vertellen hoe zij het voor zich zagen om Category Management op te zetten. Na het gesprek zag ik mezelf wel zitten op deze afdeling en ik zit er nog steeds goed op m’n plek.
 

Wat maakt het dat je zo op je plek zit?
De variatie van de werkzaamheden binnen mijn functie is wat ik er vooral leuk aan vind. Ik hoef niet de hele dag achter mijn bureau te zitten of bij iedere meeting aanwezig te zijn. We hebben ook regelmatig afspraken met leveranciers en sommige hebben hun fabrieken en kantoren in het buitenland. In juli was ik met een paar collega’s naar de Baltische staten om naar twee van onze sauna-leveranciers te gaan. Zulke dingen zijn gewoon gaaf!
 Maar het leukste aan Azalp, voor mij, is de open cultuur die ze voeren. Iedereen is in voor een grapje en er is weinig hiërarchie. Natuurlijk heeft iedereen een manager, maar zo voelt het vaak niet en we kunnen allemaal met elkaar lachen. Management staat ook open voor ideeën of veranderingen van de rest van het team en luisteren ze naar je. Ze geven iedereen ook echt de kans om te laten zien wat ze kunnen en willen doen met hun werk. 

Zijn er uitdagingen binnen je functie?
Ik heb een communicatieopleiding gevolgd in Media en Entertainment en ben bedrijfsleider geweest in de horeca. Hier heb ik veel ervaring opgedaan dat ook heel goed van pas komt binnen Category Management, maar er zijn natuurlijk ook grote verschillen. Vooral de markt van de tuinwereld is natuurlijk heel anders dan de horecawereld en daar zit toch wel een grote learning curve in. Het blijft zich continu ontwikkelen en we moeten constant op de hoogte zijn van de nieuwste dingen. Soms betekent dit een grote aanpassing in ons assortiment en vaak betekent dit dat we veel onderzoek moeten doen om de trends op de voet bij te houden en te volgen. Je krijgt bij Azalp veel vrijheid om je werkzaamheden uit te voeren. Niet alles hoeft eerst goedgekeurd te worden door je manager. Dit zorgt ervoor dat je soms beslissingen moet maken waar je niet altijd even zeker van bent. Voor mij was dit vooral op het begin even spannend en enorm uitdagend, maar hoe vaker ik dit deed hoe zekerder ik werd. Door te durven en te doen leerde ik om sterker in m’n schoenen te staan en werd ik beter in het onderbouwen van mijn keuzes. Wanneer ik het echt niet zeker wist, dan werd ik natuurlijk geholpen. We hebben regelmatig gezonde en leuke discussies op de werkvloer! 

Wil je verder nog iets delen met je potentiële nieuwe collega?
Je denkt misschien wel,
wat moet ik nou in het wereldje van tuinproducten? Daar werken alleen maar oude mannen en ik heb echt nul kennis van de producten... want dat dacht ik ook toen ik werd gebeld over een baan bij Azalp en dat dachten wel meer collega’s. Gelukkig ben ik het gesprek aangegaan, want het is echt totaal niet zo. Iedereen is jong hier en anders zijn ze jong van geest! Er zijn ook maar weinig collega’s binnen gekomen met kennis van de producten en die zitten er ook nog steeds en we hebben nu allemaal een berg aan kennis! 

Lijkt dat je ook wel wat?

Bekijk onze vacatures

Meer verhalen van collega's

laurewba1.png

Uiteindelijk zijn we een team en helpen we elkaar uiteraard graag.

Laure van de Watering, Orderverwerking en logistiek Lees het verhaal van Laure van de Watering
thomaswba(1).png

Je kunt lekker jezelf zijn en je hoeft geen blad voor je mond te nemen

Thomas van Drunen, Performance Marketeer Lees het verhaal van Thomas van Drunen

Interesse? Neem contact met ons op!

Kom je ons team versterken? Bel of mail ons voor een kennismaking.

102820azalp_4666.jpg

Thomas Deters

Sourcing & Sales Director